Beekpark Tandartsen in Corona-tijd

Geplaatst op 10 april 2020 in Nieuws

Corona heeft zoals jullie weten grote invloed op Beekpark Tandartsen. Naast dat wij bijna geen patiënten meer zien sinds 16 maart, behandelen wij de patiënten sinds 23 maart met beschermende kleding. Dit alles om de kans van besmetting door aerosolen zo klein mogelijk te houden. Deze manier van werken geeft niet alleen een veilige manier van werken. Ook onze medewerkers worden zich hierdoor maximaal bewust van hygiënisch werken. 

Binnen Beekpark Tandartsen is er een hoog niveau van hygiënisch werken, maar door de beschermende kleding zijn wij nu in staat om binnen de huidige situatie patiënten te helpen. Zo verlagen wij niet alleen de druk in het huidige zorgsysteem, maar kunnen wij onze eigen patiënten blijven zien. 

Binnen Beekpark Tandartsen zijn we altijd gewend om voor en na elk patiëntencontact de handen te wassen met zeep en alcohol. Alle instrumenten worden gesteriliseerd door een autoclaaf waarin de instrumenten bij 134 Celsius met stoom worden gereinigd. Alle oppervlakte en overige materialen worden gereinigd met alcohol. Maar gezien Corona is dit protocol uitgebreid. Daar waar patiënten contact maken met materialen, wordt dit direct gereinigd en werken wij met beschermende pakken. De receptie heeft op dit moment een speciaal raam, zodat direct contact wordt vermeden. Op de grond in de praktijk is tape aangebracht, om goed in beeld te brengen wat anderhalve meter afstand inhoudt. Op deze manier proberen wij de veiligheid tot de max te brengen. 

Een van de collega’s geeft aan, dat al deze maatregelen meehelpen om met een gerust hart aan de slag te gaan. Juist het feit dat we nog steeds behulpzaam kunnen zijn naar patiënten die acute zorg nodig hebben vindt ze belangrijk.

Het aantal patiënten dat wij zien, is wel drastisch afgenomen, Waar normaal gesproken vijf kamers gevuld zijn, zie wij nu 3-5 patiënten op een dag. Iedere patiënt die we zien, belt met de praktijk en wordt uitvoerig uitgevraagd om te vermijden dat patiënten met corona-achtige verschijnselen op de praktijk komt. De patiënten krijgen een tijdstip en er wordt gekeken dat er maximaal één patiënt tegelijkertijd in de praktijk aanwezig is. Wanneer er het vermoeden bestaat dat een patiënt corona heeft dan wordt deze doorverwezen naar het coronacentrum acute mondzorg. 

Wij als Beekpark Tandartsen zien jullie graag weer terug bij ons in de praktijk. Tot die tijd willen we jullie graag via Facebook en onze website blijven informeren wanneer de situatie verandert. En in de tussentijd wensen we jullie veel succes bij het poetsen, ragen en een goed eetpatroon! Keep Safe, stay at home!

Team Beekpark Tandartsen

 

– Spoeddienst bij Beekpark Tandartsen – #corona #covid19 #stayhome #socialdistance #dentist #dentalhealth #alleenopenvoorspoed

– Spoeddienst bij Beekpark Tandartsen – #corona #covid19 #stayhome #socialdistance #dentist #dentalhealth #alleenopenvoorspoed

Geplaatst door Beekpark Tandartsen Apeldoorn op Donderdag 9 april 2020

Meer berichten

 • In verband met het Coronavirus zijn wij alleen open voor spoedgevallen.

  In verband met het Coronavirus zijn wij alleen open voor spoedgevallen.

 • EMS air flow profylaxis

  EMS air flow profylaxis

 • Hervatten mondzorg

  Hervatten mondzorg

 • Wij doen mee: het Rode Kruis Gouden Kronen-plan

  Wij doen mee: het Rode Kruis Gouden Kronen-plan

 • Gewoon Gaaf: tandheelkundige zorg voor kinderen

  Gewoon Gaaf: tandheelkundige zorg voor kinderen

 • Famed gaat over naar Infomedics

  Famed gaat over naar Infomedics

 • Mensen met diabetes kunnen vaker mondproblemen hebben

  Mensen met diabetes kunnen vaker mondproblemen hebben

 • Nieuw! Aanmelden bij de receptie

  Nieuw! Aanmelden bij de receptie