Implantaten, kronen en bruggen

Implantaten, kronen en bruggen

Code J/R

Bij Beekpark Tandartsen kunt u terecht voor het plaatsen van implantaten, kronen en bruggen. Kronen en bruggen zijn bedoeld als duurzame vervanging van tanden en kiezen. Ze benaderen de oorspronkelijke vorm en functie zoveel mogelijk. Een behandeling voor een kroon of brug is ingewikkelder dan voor een gewone vulling. U zult dan ook enkele keren bij ons moeten terugkomen.

Implantaten

Een implantaat is een kunstwortel, die in de kaak wordt geplaatst. De meeste implantaten zien er uit als een soort schroef en zijn gemaakt van titanium. Het implantaat is een sterke basis voor een kroonbrug, of kunstgebit.
Meer informatie

Kroon

Een kroon is een overkapping/kapje die over uw eigen tand of kies wordt gezet. Een kroon kan van verschillende materialen worden gemaakt, zoals metaal of porselein. Doordat een kroon op maat gemaakt wordt ziet het er natuurlijk uit en past het mooi bij de rest van uw gebit.
Meer informatie

Brug

Met een brug kan een ontbrekende tand of kies vervangen worden. De brug ‘overbrugt’ dus de lege ruimte waar de tand of kies ontbreekt. Een brug kan bestaan uit meerdere kronen (pijlers) aan elkaar of een enkele zwevende kroon die met zogenaamde retentievleugels aan de naastliggende tanden wordt vast gemaakt (etsbrug).
Meer informatie

Digitale mondscanner

Beekpark Tandartsen werkt met de target=”_blank” rel=”noopener”>3Shape TRIOS. Dit scanpapparaat vervangt de traditionele mondafdruk, waarbij een patiënt voor een kroon, brug of beugel altijd moest ‘happen’ in afdrukmateriaal. Enkele voordelen van deze digitale scanner:

  • Comfortabel: Niet meer happen, sneller klaar en minder praktijkbezoek
  • Snel resultaat: direct contact met laboratorium
  • Nauwkeurig: Uw kroon, brug of beugel past perfect
  • Weinig milieubelasting met afdruklepels en chemische afdrukmaterialen

Vragen over deze behandeling?

Stel ze gerust! Wij helpen u graag verder.

Neem contact op