Esthetische tandheelkunde

Esthetische tandheelkunde

De esthetische tandheelkunde houdt zich bezig met de verfraaiing van het gebit. Dit onderdeel van de tandheelkunde is in eerste instantie gericht op het uiterlijk van de patiënt. Toch is onze ervaring dat een mooie, functionele en gezonde mond vaak hand in hand gaan. Daarom beschouwen wij de esthetische tandheelkunde niet als een decadente luxe, maar als een geïntegreerd onderdeel van onze tandheelkundige behandelingen.

Esthetische of cosmetische tandheelkunde?

Beekpark Tandartsen onderscheidt zich in zijn uitoefening van cosmetische tandheelkunde door een zogeheten gezichtsgestuurde (facial driven) aanpak: bij het indiceren van een behandeling laten wij ons leiden door de plaats en het aanzien van uw gehele mond in het gehele gezicht.

De esthetische tandheelkunde houdt zich bezig met beïnvloeding van de vorm, de kleur en de stand van tanden en kiezen in het gebit. Ook kunnen ruimtegebrek en ruimteoverschot optisch of met behulp van orthodontie worden opgeheven.

 

Behandelingen

Tanden bleken

Niets mooier dan een stralend witte lach. Jammer genoeg kunnen tanden door verschillende oorzaken verkleuren. Voor sommige mensen kan dit zo zelfs problematisch zijn dat zij uit schaamte liever niet meer voluit lachen. Hier biedt het bleken van tanden uitkomst: bleken kan ervoor zorgen dat tanden meerdere tinten lichter worden.

Over het bleken van tanden bestaan veel misverstanden. Beekpark Tandartsen gebruikt voor het bleken van tanden de juiste materialen op de juiste manier. Bovendien nemen wij extra maatregelen om uw tandvlees te beschermen. Omdat wij zorgvuldig en professioneel werken, kunt u bij ons op een verantwoorde manier uw gebit laten bleken.

Meer informatie:
www.allesoverhetgebit.nl/veelgestelde-vragen/bleken/

Waardoor ontstaan verkleurde tanden?

Tanden bestaan uit dentine, bedekt met een laag tandglazuur. Het glazuur, dat bescherming biedt tegen stoffen van buitenaf, is doorzichtig. De kleur van een tand of kies wordt dan ook sterk beïnvloed door de kleur van de dentine. Die kleur is vooral erfelijk bepaald, dus per persoon verschillend. Daar verschilt de kleur van tanden zo sterk per individu. U kunt relatief gele tanden hebben, ondanks prima leefgewoonten en een goede verzorging van uw gebit. Overigens zijn bij iedereen de hoektanden vaak een paar tinten minder wit dan de andere tanden omdat de dentine van hoektanden dikker is.

Oorzaken van verkleuring:

  • ouder worden
  • eet-, drink- en leefgewoonten (roken!)
  • ontwikkelingen in de jeugd
  • “dode” tand
  • aangeboren afwijkingen
  • donkere vulling in de tand

Facings

Een facing is een schildje dat op de voorzijde van een bestaande tand wordt geplaatst. Dat is alleen mogelijk als de wortel van de tand nog stevig in de kaak zit. Bovendien is het van groot belang dat het tandvlees gezond is. Bij Beekpark Tandartsen werken wij met 2 soorten facings:

  1. composiet facing
  2. porseleinen facing

Composietfacing
Een composietfacing is toepasbaar bij spleetjes tussen de tanden, afgebroken hoekjes en op verkleurde, misvormde en scheve tanden. Een nadeel van kunstharsfacings is de relatief beperkte levensduur (5 tot 8 jaar). De behandeling duurt ongeveer 20 minuten per tand en is meestal geheel pijnloos.

Porseleinen facing
Een porseleinen facing wordt door de tandtechnicus aan de hand van een afdruk gemaakt. Vanwege de materiaalkeuze geeft een facing van porselein verreweg het mooiste en meest natuurgetrouwe resultaat. De kosten van deze facing zijn hoger dan die van de composietfacing, maar de levensduur is beduidend langer. In samenwerking met Sophisticated Ceramics heeft tandarts Thomas Wermenbol zich sterk gespecialiseerd in het plaatsen van porseleinen facings met excellente resultaten.

Meer informatie over facings: www.allesoverhetgebit.nl/alles-over-mondgezondheid/behandelingen/facing/

 

Kronen en bruggen

Indien een tand niet meer voldoende stevigheid bezit om deze te bekleden met een facing, kan voor een kroon of brug worden gekozen. Porseleinen kronen en bruggen zijn bedoeld als duurzame vervanging van tanden. Ze benaderen de oorspronkelijke vorm en functie van de tand zoveel mogelijk. Een deskundig en nauwkeurig vervaardigde kroon kan zodanig mooi en natuurgetrouw zijn, dat hij niet te onderscheiden is van de andere tanden en prachtig opgaat in het gebit.

In samenwerking met Sophisticated Ceramics heeft tandarts Thomas Wermenbol zich sterk gespecialiseerd in het plaatsen van porseleinen kronen met excellente resultaten.

Meer over kronen en bruggen

 

Orthodontie (beugels)

Ook voor het plaatsen van een beugel kunt u terecht in onze praktijk bij de Tandarts voor Orthodontie. Beekpark Tandartsen werkt daarnaast ook nauw samen met orthodontisten binnen Apeldoorn, om de patiënt de beste oplossing te bieden.

Facial driven orthodontics

Bij de orthodontische behandeling van onze patiënten maakt Beekpark Tandartsen gebruik van de zg. ‘facial driven orthodontics’ methodiek. Deze stroming binnen de orthodontie kijkt niet alleen naar hoe de tanden van een patiënt mooi op elkaar gaan passen; zij bekijkt tevens hoe het gebit zo mooi mogelijk in harmonie kan zijn met de rest van het gezicht.

Meer informatie

Vragen over deze behandeling?

Stel ze gerust. Wij helpen u graag verder.

Neem contact op