Orthodontie

Orthodontie

Code F

Ook voor het plaatsen van een beugel kunt u terecht in onze praktijk bij de Tandarts voor Orthodontie. Beekpark Tandartsen werkt daarnaast ook nauw samen met orthodontisten binnen Apeldoorn, om de patiënt de beste oplossing te bieden.

‘Facial driven’ orthodontie

Bij de orthodontische behandeling van onze patiënten maakt Beekpark Tandartsen gebruik van de zogeheten ‘facial driven orthodontics’ methodiek. Deze stroming binnen de orthodontie kijkt niet alleen naar hoe de tanden van een patiënt mooi op elkaar gaan passen; zij bekijkt tevens hoe het gebit zo mooi mogelijk in harmonie kan zijn met de rest van het gezicht.

Damon Bracketsysteem beugels

Er bestaan verschillende soorten beugels. Beekpark Tandartsen maakt niet zomaar gebruik van wat leveranciers aanbieden, maar kijkt eerst zeer kritisch naar materialen en behandelmethoden vóórdat we iets in de mond van onze patiënten bevestigen. Naar ons inzicht is een orthodontische behandeling met het Damon Bracketsysteem te beschouwen als de meest veilige, effectieve, natuurlijke en snelle methode voor orthodontie.

Beugel zonder tanden of kiezen te verwijderen

Met de methode die Beekpark Tandartsen hanteert is het niet nodig dat tanden of kiezen uit de mond worden verwijderd. Elke patiënt behoudt zijn volle mond met tanden. Wereldwijd zijn met deze beugel reeds meer dan 2 miljoen patiënten succesvol behandeld.

Wat zijn de voordelen van Damon beugels?

  • Een vaste slotjesbeugel van het merk Damon is kwalitatief hoogwaardig en innovatief, omdat deze met zeer lage krachten werkt en weefselvriendelijk is voor bot en tandvlees.
  • Het Damonsysteem zorgt voor verbreding van de tandboog: de tand wordt meer ‘opgericht’, waardoor je een grotere mondboog krijgt.
  • De behandeling gaat gemiddeld sneller omdat de tanden zich gemakkelijker kunnen verplaatsen.
  • Buitenboordbeugels en activators behoren tot het verleden.
  • Het trekken van tanden of kiezen om ruimte te scheppen is niet meer nodig.
  • Door de gladde oppervlakken en het gebruik van klepjes in plaats van elastiekjes kan de patiënt zijn gebit gemakkelijker schoon houden;
  • Het is niet meer nodig afdrukken te maken van uw gebit; in plaats daarvan wordt een uiterst nauwkeurige digitale scan gemaakt. Zo kan de tandarts uw gebit volledig en van alle kanten op het beeldscherm van de computer bestuderen;
  • De positie van de brackets (slotjes) worden digitaal bepaald; alleen zo kan een voor het eindresultaat nodige zeer nauwkeurige plaatsing geschieden, rekening houdend met gezicht, profiel en lach;
  • De patiënt ervaart minder pijn dan bij andere systemen, omdat de krachten die worden uitgeoefend op tanden en bot relatief zacht zijn.

Vragen over deze behandeling?

Stel ze gerust! Wij helpen u graag verder.

Neem contact op