Orthodontie

Orthodontie

‘Spark Aligners’

Spark Aligners zijn ontworpen voor een efficiënte en effectieve behandeling voor het corrigeren van het gebit. De aligners zijn vrijwel onzichtbaar. De aligners voelen vanwege gladde randen comfortabel aan tijdens de behandeling. Geschikt voor het behandelen van uiteenlopende afwijkingen.

Hoe spark werkt

De behandelaar zal een digitale scan maken waarmee een 3D model van het gebit wordt gemaakt. De spark aligners worden daarna op maat gemaakt en passen daarom soepel over de tanden. Tanden worden met de aligners verplaatst naar de juiste positie. Elke 1-2 weken ontvangt je een nieuwe set aligners. Het advies is om de aligners 22-24 uur per dag te dragen. Ze zijn gemakkelijk schoon te houden met water en een tandenborstel.
Voor het eten en drinken mag je de beugel even kort verwijderen. (stukje over hoe wij werken met het digitale aspect?) Mist er nog andere uitleg? Stukje over onderhoud van een gebit met een beugel, Vitis orthodontic bijvoorbeeld, of een extra reinigingsafspraak.

Dental Monitoring

Omdat wij weten dat uw tijd waardevol is, bieden we u graag Dental Monitoring aan als onderdeel van uw orthodontische behandeling.
Dental Monitoring is een app die uw arts in staat stelt om uw behandeling tussen de afspraak op de praktijk door te volgen. Er is regelmatig virtueel contact. U stuurt scans via de app naar onze collega’s en zij houden uw gebit in de gaten op afstand. Ook kan u zelf zien hoe uw gebit veranderd met deze app. Op vaste momenten komt u naar de praktijk en wanneer het nodig is neemt onze praktijk contact met u op.

 

Code F

Ook voor het plaatsen van een insignia / slotjes beugel kunt u terecht in onze praktijk bij de Tandarts voor Orthodontie. Beekpark Tandartsen werkt daarnaast ook nauw samen met orthodontisten binnen Apeldoorn, om de patiënt de beste oplossing te bieden.

‘Facial driven’ orthodontie

Bij de orthodontische behandeling van onze patiënten maakt Beekpark Tandartsen gebruik van de zogeheten ‘facial driven orthodontics’ methodiek. Deze stroming binnen de orthodontie kijkt niet alleen naar hoe de tanden van een patiënt mooi op elkaar gaan passen; zij bekijkt tevens hoe het gebit zo mooi mogelijk in harmonie kan zijn met de rest van het gezicht.

Damon Bracketsysteem beugels

Er bestaan verschillende soorten beugels. Beekpark Tandartsen maakt niet zomaar gebruik van wat leveranciers aanbieden, maar kijkt eerst zeer kritisch naar materialen en behandelmethoden vóórdat we iets in de mond van onze patiënten bevestigen. Naar ons inzicht is een orthodontische behandeling met het Damon Bracketsysteem te beschouwen als de meest veilige, effectieve, natuurlijke en snelle methode voor orthodontie.

Beugel zonder tanden of kiezen te verwijderen

Met de methode die Beekpark Tandartsen hanteert is het niet nodig dat tanden of kiezen uit de mond worden verwijderd. Elke patiënt behoudt zijn volle mond met tanden. Wereldwijd zijn met deze beugel reeds meer dan 2 miljoen patiënten succesvol behandeld.

Wat zijn de voordelen van Damon beugels?

  • Een vaste slotjesbeugel van het merk Damon is kwalitatief hoogwaardig en innovatief, omdat deze met zeer lage krachten werkt en weefselvriendelijk is voor bot en tandvlees.
  • Het Damonsysteem zorgt voor verbreding van de tandboog: de tand wordt meer ‘opgericht’, waardoor je een grotere mondboog krijgt.
  • De behandeling gaat gemiddeld sneller omdat de tanden zich gemakkelijker kunnen verplaatsen.
  • Buitenboordbeugels en activators behoren tot het verleden.
  • Het trekken van tanden of kiezen om ruimte te scheppen is niet meer nodig.
  • Door de gladde oppervlakken en het gebruik van klepjes in plaats van elastiekjes kan de patiënt zijn gebit gemakkelijker schoon houden;
  • Het is niet meer nodig afdrukken te maken van uw gebit; in plaats daarvan wordt een uiterst nauwkeurige digitale scan gemaakt. Zo kan de tandarts uw gebit volledig en van alle kanten op het beeldscherm van de computer bestuderen;
  • De positie van de brackets (slotjes) worden digitaal bepaald; alleen zo kan een voor het eindresultaat nodige zeer nauwkeurige plaatsing geschieden, rekening houdend met gezicht, profiel en lach;
  • De patiënt ervaart minder pijn dan bij andere systemen, omdat de krachten die worden uitgeoefend op tanden en bot relatief zacht zijn.

Vragen over deze behandeling?

Stel ze gerust! Wij helpen u graag verder.

Neem contact op