Kinderen & tieners

Kinderen & tieners

Beekpark Tandartsen staat voor tandheelkunde volgens de beste technieken en innovatieve methodieken. Het onderhouden van een gezond gebit begint volgens ons al op jonge leeftijd. In onze praktijk besteden wij dan ook veel aandacht aan kinderen en zijn we ervaren in kindertandheelkunde.

Wanneer kan mijn kind naar de tandarts?

Wij adviseren u uw kind mee te nemen als er een melktandje is doorgebroken. Het kind kan dan stapsgewijs met ons vertrouwd raken. Rond de leeftijd van 2 jaar zien we een kind graag voor de eerste gebitscontrole.

Gewoon Gaaf

Binnen de Nederlandse mondzorg ligt de nadruk steeds meer op preventie: het voorkómen van mondziekten bij kinderen en volwassenen. Toch zien tandartsen in de praktijk helaas nog steeds veel kinderen en tieners met gaatjes (cariës) in tanden en kiezen. Beekpark Tandartsen werkt daarom sinds 2016 volgens een nieuw methode die zorgt voor wel 70% minder cariës: Gewoon Gaaf.

Gewoon Gaaf gaat uit van een preventieve halfjaarlijkse controle van 20-30 minuten, waarbij extra aandacht is voor voeding, poetstechnieken en -gewoonten:

  • De assistente onderzoekt de hoeveelheid plaque in de mond.
  • Wat zijn de eetgewoontes van het kind?
  • Hoe worden de tanden gepoetst? Het kind neemt de eigen tandenborstel mee.
  • De assistente geeft poets- en reinigingsstips.
  • De tanden worden professioneel gereinigd en indien nodig brengt de assistente op de plek van beginnende cariës een laagje fluoride aan.
  • De tandarts of assistente bepaalt op basis van een risico-inschatting wanneer er een nieuwe controle ingepland wordt. Dit kan tussen de 1 en 12 maanden zijn.

Zoals alle behandelingen bij de tandarts voor kinderen tot 18 jaar, worden de kosten ervan vergoed door uw zorgverzekeraar.

Orthodontie

Ook voor het plaatsen van een beugel kunt u terecht in onze praktijk bij de tandarts voor orthodontie. Beekpark Tandartsen werkt daarnaast ook nauw samen met orthodontisten binnen Apeldoorn, om de patiënt de beste oplossing te bieden.

Naar ons inzicht is een orthodontische behandeling met het Damon Bracketsysteem te beschouwen als de meest veilige, effectieve, natuurlijke en snelle methode voor orthodontie. Met deze methode is het niet nodig dat tanden of kiezen uit de mond worden verwijderd. Meer informatie over onze orthodontie-behandeling.

Handige tips voor kinderen en tieners

Vragen over de behandeling van kinderen en tieners?

Stel ze gerust! Wij helpen u graag verder.

Neem contact op