Hygiëne

Geplaatst op 29 december 2021 in Nieuws

De richtlijn van de werkgroep infectie preventie richt zich, zoals de naam al doet vermoeden op infectiepreventie. Denk hierbij aan persoonlijke hygiëne, beschermingsmiddelen, handhygiëne, maar ook door efficiënt te werken, worden de richtlijnen van de infectiepreventie verscherpt en verbeterd.

In de tandheelkundige praktijk wordt handhygiëne beschouwd als de belangrijkste maatregel om het risico van overdracht van micro-organismen te verminderen. Er zijn 5 belangrijke momenten om je handen te desinfecteren:

1. Voordat je een patiënt aanraakt
2. Voordat er wordt schoongemaakt of je begint aan een tandheelkundige behandeling
3. Na contact met lichaamsmaterialen of vloeistoffen
4. Na fysiek contact met je patiënt
5. Na fysiek contact met de omgeving van je patiënt

Wat heel belangrijk is om te weten is dat er een verschil is tussen desinfecteren en het wassen van je handen. Handen wassen met water en zeep is nodig bij:

– Zichtbaar vuil
– Bij plakkerig aanvoelen van je handen
– Na het snuiten van je neus
– Na niezen en/of hoesten
– Na bezoek aan het toilet

Als Beekpark Tandartsen vinden wij persoonlijke hygiëne ook erg belangrijk. Alle medewerkers letten op korte en schone nagels, doen lange haren tijdens behandelingen vast, dragen geen sieraden aan de handen en de onderarmen en dragen verplicht werkkleding.

Het dragen van werkkleding voldoet ook aan richtlijnen. Korte mouwen is hygiënischer dan lange mouwen waarin vuil kan blijven zitten, lichte kleuren laten eventuele vervuilingen zien en schoenen zijn gesloten en afneembaar. Tijdens iedere behandeling is er bescherming voor zowel de patiënt als de zorgverlener door het dragen van een mondneusmasker en oogbescherming. Zoals wellicht bekend, beschermt dit tegen aerosolen. Dit zijn kleine waterdruppeltjes die tijdens een behandeling vrij komen en ook virussen kan bevatten. Daarnaast worden er ook altijd ter bescherming handschoenen gedragen. De hygiëne en preventie infectie is op zeer hoog niveau. Alle kleding wordt dagelijks gewassen op 90 graden. Door het naleven van deze hygiëne beschermen en zorgen we voor elkaar.

 

Meer berichten

  • EMS air flow profylaxis

    EMS air flow profylaxis

  • U ontvangt uw rekening van Infomedics

    U ontvangt uw rekening van Infomedics

  • Beekpark Academy

    Beekpark Academy

  • Tandtechnieker

    Tandtechnieker

  • Aanmelden bij de receptie

    Aanmelden bij de receptie

  • Nooit meer happen dankzij de mondscanner

    Nooit meer happen dankzij de mondscanner

  • Gewoon Gaaf: tandheelkundige zorg voor kinderen

    Gewoon Gaaf: tandheelkundige zorg voor kinderen

  • Spoeddienst

    Spoeddienst

  • Mensen met diabetes kunnen vaker mondproblemen hebben

    Mensen met diabetes kunnen vaker mondproblemen hebben